Wednesday, January 14, 2009

edit gambar..

fuh yesterday memang aku struggle gila lah edit gambar aku ni..hehe yelah sebab baru belajar satu technique yang baru rasanya dari site..hehe sakan aku dok godek-2 site tu at last dapat satu idea gak...hehe
almost to 1.30 am lah aku wat editting tu...ngan bilik yang gelap sebab sis aku dah tidur karang kalu on light sure kena marah..x apa bersuluhkan cahaya dari notebook aku...aku edit lah gambar kadang-2 memang x nampak letter kat keyboard belasah ja..
setelah beberapa trial at last menjadi gak ngan technique yang betul..hehe lega n bangga gak...walaupun kena study dulu kat site kan tapi i got my own style lah nak edit kasi vouge sikit hehe...sebab kegemaran aku kerawang karat x sah kalu x letak satu..dah cam trademark..aku ni still beginner dalam photoshop..minat ngan kerja editting-2 ni...tapi x reti pula nak wat canggih so kena belajar lah perlahan-lahan..pas ni insyaallah jadi pro lah kot kan...

my new design...disiapkan at 1.30am on 13-Jan-09

ni lah antara hasil-2 editting aku yang lain...harap-2 you all sudi tengok n kasi comment baru aku leh sharpen lagi skills aku ni...

aku n che pah masa merdeka millenium endurence (betui lah kot ejaan nya)

ni aku lah zaman agak-2 tembam dulu ceh wah now dah kurus kot...ni masa p melawat kat perikanan bayan lepas..kan ada underwater..

dare to wear it pink dayz...ni antara orang-2 yang mengikut tema..

during ASIMO visit penang...28-Nov-2008..

nanti kalu aku free-2 nanti aku try edit lagi...hehe syok oo

4 comments:

saupix said...

nice editing sis.. cayok cayok...

nooRjan said...

thx sifu..ni kena polish lagi skill n technique kan nak jadi photographer semua kena pandai lagi..hehe n kena blajar dr sifu gak...

Haslinda said...

wah...nnti bleh tlg edit gambaq km bg cun skit

nooRjan said...

haslinda- leh punya no hal..tapi km x lah pandai sgt leh lah kalu nak cuba..hehe