Saturday, January 31, 2009

Because I'm A Girl

sejak dua menjak ni aku selalu layan lagu2 korea, japanese n chinese song...rasa tenang ja..sebab music nya yang syahdu n soft...

dan ada satu lagu yang bertahta di hati ni...dah dengar rasa nak dengar lagi n lagi n lagi....syok n best sangat...kat bawah ni ada lirik + video click sekali....

Kiss- Because I'm A Girl

I just can't understand the hearts of men
Dodeche ar sugo obso namjadurui maum
They tell you they want you and then they leave you
Wonhar ten onjego da juni ide tonande
This is the first time, you're special
Ironjog choumirago nonun thugbyorhadanun
I believed those words and I was so happy
Gu marur midosso negen hengbogiosso

You should have told me you didn't like me any more
Marur haji guresso nega shirhojyoda go
But I couldn't see that and you just rushed me
Nunchiga obnun nan nur bochegiman hesso
Although I will curse you I'll still miss you
Norur yoghamyonsodo manhi guriurgoya
Since I am a girl, to who, love is everything
Sarangi jonbuin nanun yojainika

I heard that if you give up things too easily
Modungor swibge da jumyon gumbang shirhjungnenunge
To a man, he will get bored with you
Namjara durosso thollin mar gathjin anha
I don't think this is wrong
Dashinun sogji anhuri maum mogo bojiman
A girl says that she will never be fooled again, but she will fall in love again
Todashi sarange munojinunge yoja ya

You should have told me you didn't like me any more
Marur haji guresso nega shirhojyoda go

But I couldn't see that and you just rushed me
Nunchiga obnun nan nur bochegiman hesso

Although I will curse you I'll still miss you
Norur yoghamyonsodo manhi guriurgoya

Since I am a girl, to who, love is everything
Sarangi jonbuin nanun yojainika


I heard that if you give up things too easily
Modungor swibge da jumyon gumbang shirhjungnenunge

To a man, he will get bored with you
Namjara durosso thollin mar gathjin anha

I don't think this is wrong
Dashinun sogji anhuri maum mogo bojiman

A girl says that she will never be fooled again, but she will fall in love again
Todashi sarange munojinunge yoja ya


You should have told me you didn't like me any more
Marur haji guresso nega shirhojyoda go
But I couldn't see that and you just rushed me
Nunchiga obnun nan nur bochegiman hesso
Since I am a girl, to who, love is everything

Sarangi jonbuin nanun yojainika

Don't take advantage of a girl's willingness
Sarangur wihesoramyon modun da har su inun
To do anything for love and her caring instinct
Yojaui chaghan bonnungur iyong hajinun marajwo
I didn't know that to be born as a girl
Hanyojaro theona sarangbadgo sanunge
And to be loved was so hard
Irohge himdurgo oryourjur mollasso

We separated today
Onur urin heojyosso
You said you wanted me to be happy
Budi hengbogharago
And find a better person than you
Noboda johun sarammannagir barandago
You're just like every other man
Nodo darun namjarang togathe
Didn't you tell me you loved me?
Nar saranghanda go marhanten onjego
Actually, i don't want you to be happy
Sorjighi na nega jar doenungo shirho
What if you met a girl who's prettier than me and live happily with her?
Naboda yepun yoja manna hengbodhage jar sarmyon otohge
What if you forget me and that hurts me so much
Guroda nar jongmar ijoborimyon otohge
So much that I want to die
Nan irohge himdunde himduro juggenunde
When I still love you so much...
Ajigdo nor nomu saranghanunde

Don't take advantage of a girl's willingness
Sarangur wihesoramyon modun da har su inun
To do anything for love and her caring instinct
Yojaui chaghan bonnungur iyong hajinun marajwo

I didn't know that to be born as a girl
Hanyojaro theona sarangbadgo sanunge
And to be loved was so hard
Irohge himdurgo oryourjur mollasso

Although I will curse you I'll still miss you
Norur yoghamyonsodo manhi guriurgoya
Since I am a girl, to who, love is everything
Sarangi jonbuin nanun yojainika


video

i wish there is a man out there who willing to sacrifice everything to those who he love, care n admire.........

Wednesday, January 28, 2009

Majlis Perkahwinan Nadzir and Nora

semalam we all satu family singgah kat majlis perkahwinan anak buah my father (pengantin lelaki tu working under my father supervision)...we all kenal dia pun time dia datang melawat father i masa kat pantai hospital aritu....
pengantin lelaki kerja kat Motorola as technician whereby wife dia ialah custom officer based kat port klang...majlis perkahwinan diadakan kat Dewan Balai Rakyat Jalan Patani...majlis bermula dari pukul 12 tengahari sehingga pukul 5 petang....we all family plan nak p dalam pukul 2 petang camtu sebab pengantin bersanding pukul 2 petang...sampai ja kat dewan tu...emm cam biasa lah kan p mana pun penuh dengan Motorolan...
makanan disediakan dalam buffet style...kena beratur panjang...terbahagi kepada 2 bahagian..untuk lelaki satu bahagian n wanita satu bahagian...antara menu2nya ialah nasi minyak, dalca, salad n timur, ayam masak merah, daging masak kicap, buah tembikai n air sirap.....buah tangan yang diberikan untuk setiap tetamu yang hadir ialah sabun untuk dewasa n coklat untuk kanak2.....

me with mum n my sis tengah nyum2

dj corner..ni pun antara pekerja Motorola gak...semua ni under my father supervision

bachik n family..

masing2 tengah tunggu giliran mereka untuk nyum2...

ni lah pengantin yang di rai....untuk maklum semua x ada pelamin tau...hanya ada meja makan beradap ja...

ni kalu x silap family sazali...nanti aku check ngan father aku betui x nama dia...

ni zaki n tunang...rasanya nak kawin dalam tahun ni gak kot..mayb december

cam2 pose...



acara memotong kek..

semoga perikatan n perhubungan yang terjalin diantara kalian berdua berkekalan hingga ke akhir hayat....AMIN

p/s: sorry ah..quality picture not really good x tahu apa kena ngan camera aku..ni

Majlis Kenduri Doa Selamat aka Family Gathering

last sunday my aunty call cakap uncle aku nak wat majlis doa selamat serta tahlil untuk arwah atuk n nenek ku....kiranya dalam pukul 6 petang cam tu kot...majlis tu on monday (on cny)...eemm

pada mulanya ingat nak bertolak balik kampung iaitu taiping on sunday itself..tapi sure ramai kat sana betui x..nanti sure x ada tempat nak tidur...the we all plan monday awal2 pagi kita bertolak dari penang ke taiping journey about 45 mins..kalu x silap...this time balik naik myvi my sis...expert driver ma...perut agak2 lapar then aku ajak my sis jom beli burger kat bukit gedung...hehe sedap...whereby my mum p kedai cari kelapa parut sebab nak prepare kuih-muih nak bawa esok..time me n my sis turun bawah, jumpa my mum n cakap "kedai mana2 pun dah habis nyok"...then me suggest apakata kita p cari kat kedai area bayan baru mana tau kot2 ada kan...then call my father cakap we all bawa mak sekali...yang pelik nya bila sampai semua kedai kat bayan baru..semua kedai x jual kelapa parut..canggih n ajaib kan..semua nya jual santan dalam kotak tu..nak x nak kena beli..nak p cari kat mana lagi kan...dah beli semua barang even burger pun sekali...balik umah..

at night iron baju siap2 untuk nak pakai esok n go to bed early..sebab x ada apa2 activity pun nak wat...whereby my sis pula hangout ngan geng2 myvi dia...so tinggal aku n mum ja kat umah...cam biasa my father slept early...

it's monday...seawal 7 am kot aku dah bangun hehehe...sebab malam terlena sambil baring n tengok tv dalam bilik...my mum dah bangun dah..n tengah prepare kuih..n aku disuruh mandi dulu sebab aku yang selalu lambat..mandi or bersiap mesti semua kena tunggu aku...n my mum time tu siap leh prepare breakfast (roti telur)...yummy my fav tu..semua dah siap...dalam pukul 9 am keluar umah...singgah kat petronas bayan baru isi minyak, beli chocolate n air mineral...then we start our journey...

nasib cuti panjang kan..kalu x sure jam atas penang bridge n tol utara selatan..sebab masing2 berebut nak ke tempat kerja...

dalam pukul 11 am we all sampai kat umah atuk...untuk pengetahuan semua..umah atuk aku bukannya umah kampung tau...umah teres..hehe..selalu raya aku balik bandar bukannya kampung...x pernah rasa suasana kampung camna tau kecuali umah paklong aku kat jelutong...leh lah kot..tu pun kampung yang moden dah...ok ok back to story...hairan n terkejut tengok banyaknya kereta...sapa pula yang datang ni...

sampai ja semua tengah sibuk di dapur...yelah doa dibaca selepas solat zohor...kelam kabut..ada yang basuh ayam, ada yang sibuk masak nasi..nanti tengok lah gambar kat bawah ni nanti...

tengok tu masing2 sibuk...nampak x my sis..dia pun nak sibuk gak

amboi sedang rancak membasuh n bersihkan ayam..

ni lah umah arwah atuk n nenek aku....

selepas solat zohor orang2 dari surau pun sampai..

tu my mum n cousin tengah ceduk nasi ke dalam periuk besar..tapi yang pasti my sis...dia memang rajin on that day..

tu pakcik aku...satu2 orang lelaki yang nak tolong orang perempuan kat dapur..bestnya tembikai...

it's me with my cousin...her name is Jasmin..dia ni special sikit...

bila adik-beradik dah berkumpul mesti makan sama2 kan...ada saja cerita..tengok tu sampai siap angkat tangan tu bapa rashid...

pakcik aku x habis2 lagi ngan tembikai dia tu...hai..en hamdi makan nasi kat dapur pula...adik awie xkan tengok ja tembikai tu...

yang ni satu kes gak ni...orang lain makan kat ruang makan..depa ni makan kat belakang dah tu kat tepi parit pula tu...ish ish

ni cousin aku gak aka keja kat Motorola gak...dia siap cakap lagi dia terkenal satu engineering team..amboi..glamour lah tu..menyampah..tengok apa kat tepi tu...dia still leh dok layan nasi lagi...eemm

yang ni akak kamila...dah ada anak 2 orang tau tengok dia kurus kering ja...keja dia aritu jaga periuk kat belakang...dia pun layan nasi kat belakang gak....

ha...depa ni kalu duduk sekali sure ada story mory punya pasal apa tu...awez lah tu...dua orang beradik ni..sorry aku pun x tahu napa leh terbalik camni pula gambarnya

makanan disediakan dalam bentuk buffet...so pandai2 lah layan...nak tambah banyak kali pun boleh ja...

antara menu2 yang disediakan...ayam masak merah, gulai dalca, jelatah, n buah tembikai sedapnya...

oppss..depa ni bawa keluar periuk besar ah...nasi putih ja..x leh nasi minyak or nasi tomato..kolestrol banyak nanti..

budak2 kecil kalu dah kumpul sekali ada ja activity depa..main cam2..sampai x ingat dah semua

ni lah wajah2 yang menceriakan suasana...yang besar kat belakang tu x kira ah...budak2 kecil ja

depa ni orang nak ambil gambar..wat muka cam orang pelarian palestin pula da...eemmm t-shirt putih tu en hamdi aka ayah Nur Nisa Umairah...n yang t-shirt hitam tu pula en azmir...ayah kepada Arash, Akmal, AIn n baby comin soon...

ahha...Nisa bersama ngan my mum..sungguh selesa sekali ah...

pandai si Nisa ni...bila time orang riba dia..tidur punya lena..tapi bila letak dia atas katil terjaga pula dah tu buka mata besar....

ni lah antara story aku sepanjang cuti raya cina baru-2..sorry ah aku malas nak tulis panjang2 kat sini...harap2 gambar dapat membantu....

masa ni x sempat pula nak shot family potrait...memang meriah kalu dapat shot satu..bukan senang nak kumpul semua orang sekali time2 hari biasa..sebabnya masing2 sibuk ngan activities dia orang...raya pun belum tentu semua balik kampung umah arwah atuk n nenek...semua saudara kat atas ni sebelah my dad...semuanya ada 12 orang adik-beradik..ni baru setengah dari dia orang...bayangkan kalu semua berkumpul sekali mau x riuh rendah n leh pecah dua umah atuk aku...

tengok lah nanti kalu ada lagi majlis camni lagi..sure aku bawa tripod sekali sebab nak shot family potrait masa tu leh tengok lah gelagat serta aksi saudara aku ni.....

p/s: Nisa admitted at Loh Guan Lai hospital sebab...paru-2 ada air sikit, then darah putih dia melebihi had serta jantung dia bengkak sebab asyik batuk...doakan lah agar Nisa kembali sihat seperti biasa....ari2 gak aku n family singgah kat hospital tengok dia..keciannya rasa nak nangis pun ada bukannya apa dia tengah sakit kat dalam tu tapi dia x leh bagitau kita apa dia rasa kan....ngar suara dia nangis kita pun rasa nak nangis...

oklah nanti u all boring pula ngan cerita aku kalu panjang2 sangat nanti....peace!!

Friday, January 23, 2009

eemm...penangan nasi tomato

fuhyoo...arini nak layan nasi tomato lagi ni...kalu selalu macam ini habis lah leh gemuk gak tu...tapi cam wat camna agak-2 memang sedap yang amat sangat...hehe x ada lagi kedai lain jual camni tau

dengar dari seorang friend ini..dia cakap every friday kat kedai tu ada menu kurma daging we all pun apa lagi...serbu tempat tu lagi lah...nasib jalan x lah jem sangat eventhough it's friday...tapi kena balik before habis orang sembahyang jumaat lah..kalu x sure sangkut dalam jem...this time naik kereta cik dila kita...hehe me n pn linda x payah pakai seat belt tau...hehe terima kasih dila sebab bawa kami p dengan selamat n bawa kami balik off pun dengan selamat...

this time menu aku..nasi tomato, gulai ayam, ayam masak rempah, jelatah, n daging goreng...banyak pula menu hari jumaat...kena RM 6.50...tu baru nasi...nasib order air kenduri..sirap..RM 1..sorang makan hari ini baru RM 7.50...oklah kan dari makan nasi kandar sure lagi mahal..hehe
sedapnya sirap....menghilangkan dahaga..

alamak...malunya pinggan aku berlemos semacam pula dah...kena kolestrol aku kalau selalu makan camni..hehe


kat belakang tu my sis..dia boleh pula p makan sekali kayu manis n bunga cengkih..sedap sangat lah tu...

nanti nak kena bawa parents aku makan kat sini lah time cuti cny ni...kecian depa selalu balik umah aku mesti cakap arini makan kat sini...kalu buka weekend sure esok jugak bawa depa p...

aku masih di Motorola..

last wednesday ada townhall ngan big-2 boss...

leganya ngar we all semua geng-2 still selamat n masih boleh bekerja seperti biasa...alhamdulillah syukur padaMu..YA ALLAH kerana menaminkan doa-2 hambamu ini...

mana x nya kalu apa-2 habis ooo hancur segala impian semua nak p cari keja kat mana...now dah x fikir sangat lah..ikut apa yang boss cakap lah kan..banyak kerja akan transfer from other site to Penang...dengar good news tu rasa lega n lapang hati ini..n team aku akan diexpand gak...kira nak tambah orang lah...tapi kalu boleh boss cakap nak slot in kerja untuk setiap team-mate..kiranya freeze dulu lah kot nak tambah orang tu...macam mana pun x apa lah..janji masih leh kerja tu yang penting...

ni yang kena ada semangat pekerja cemerlang, gemilang n terbilang ni...kena ada semangat selalu nak mai kerja awal....heheh

Thursday, January 22, 2009

Happy Chinese New Year (Gong Xi Fa Cai)

Wishing to all Malaysian a happy chinese new year (gong xi fa cai)...

may this year will bring love, joy, happiness, prosperous, health, wealth.....

p/s: for those who driving...drive safely n sweet journey..remember your love ones...& for those who seat behind dun forget to pass ur seat belt ah....

Wednesday, January 21, 2009

My Blog Earnings

emm...sedihnya!!!

rasanya dah almost a month aku wat blog ni kan..n subscribed sekali kat satu site ini untuk dapat iklan serta earning lebih kurang leh katakan cam dapat duit setiap kali ada orang masuk blog kita...tapi sampai arini earnings aku still zero (0) bila aku checked kat website...x tahu lah kenapa..rasanya selalu bila aku masuk blog aku ada ja iklan...sedih sangat...sapa2 tau x camna lagi nak wat ni...kalu nak kata aku salah subscribed xkan kot leh ada iklan kat blog aku...somebody help me!!!! :(

Tuesday, January 20, 2009

Lunch Today @ Sungai Pinang...

since breakfast pagi tadi dok decide nak lunch kat mana arini..sebab kami nak makan nasi campur rasa cam dah lama pula x lunch...sebab selalunya we all ambil heavy breakfast such as nasi goreng udang, nasi lemak, roti canai or mee kuah...but today we decided to took light breakfast (mihun goreng, n koew teow sup) sebab lunch nak ambil heavy meal....
time showing almost 11.50am...cam biasa wat discussion nak lunch kat mana...then ada member ni nak p perodua service centre kat sungai pinang tu pasal nak pasang seat belt belakang tapi dia x reti jalan then my sis pun nak p sana gak sebab nak survey accessories kat sana..then we decided to go perodua 1st then lunch..while waiting member aku n my sis kat perodua..me n another member duduk n belek-2 magazine n layan free ice cream..hehe...dah settle urusan..apa lagi makan ah
we all makan nasi tomato kat sungai pinang..agak-2 famous gak kedai walaupun kecil konet ja..sampai kat sana oooh my terserempak pula ngan geng-2 motorolan gak..semua tu HR team big-2 boss semua ada tu..masing-2 senyum simpul ja ah...oopps jauh betui this time ah melangkah...paling x leh tahan bau nasi tomato, ayam berempah, jelatak, dalca, n cam-2 lagi lah...ala-2 makan nasi kenduri...orang beratur panjang gak lah

ni menu me n my sis..gmbr oleh haslinda..ceduk dr blog dia (sorry na em tua)..


tapi kedai ni buka on weekdays iaitu working days lah...weekend tutup...kedai dia betui-2 tepi jalan alah yang ada umah-2 kat sana lah...dari exit jelutong express way keluar kat traffic light sungai pinang then straight ja..jumpa lah kedai tu...

nampak x sign board...kecil sangat..

nanti aku ambil gambar lagi kalu p sana...ni pun dia orang tengah discuss esok pun nak p lunch kat sana....amboi!! sakan depa ni..tapi tengok dulu..

Monday, January 19, 2009

Wish List...

diantara wish list aku yang dah lama aku idamkan...ahah nak tahu apa kah ia....
sling bags, seluar jeans levi's, canon eos, polo t-shirt...

sling bags-lama dah berkenan nak beli sling or messenger bags...tapi x tau pula nak pilih brand or jenama apa..last friday masa lunch time we all p jalan-2 kat queensbay mall..kat situ aku ternampak lah sling bag ni jenama Guy Laroche..belek-2 harga..tertelan air liur terus..agak-2 mahal gak..tapi memang nak beli satu..yesterday n arini try surf kat net tengok lah other brand mana tau cantik sikit k...ni jumpa satu brand yang ok gak lah...price dia x survey lagi tapi berkenan lah kat beg ni...


semua ada 3 color tapi aku berkenan color ni...kalu ambil black color x nampak sangat ukiran brand dia tu...

seluar jeans levi's-masa my sis beli aritu ada gak lah aku survey kat levi's store satu jeans...time tu budget dah out sikit..ni tengah kumpul duit sikit nak tangkap satu jeans..rasa cam dah lama ja x beli jeans baru..tadi baru ja aku surf kat net design n style dia...bila nak check store semua kat europe lah pula..kat asia x ada design n style camtu...ni nak kena p tengok sekali lagi rasanya kat levi's store kat gurney or queensbay mall masa cuti raya cina nanti...

canon eos-ni idaman aku dah lama dah...n aku ada post pasal EOS last month tapi until now kumpul duit x habis lagi untuk dapat satu..tengok nowadays ramai pula dok gila camera besar-2 ni dulu payah nak tengok mungkin now dah murah sikit kot..sometimes aku tengok jealous gak..hehe insyaallah by end of year baru leh capai kot..mana tau kan..

polo t-shirt-sejak tengok ekin-mawi pakai t-shirt ini..aku berkenan sungguh sampai siap suruh adik aku survey price dia time dia kat KL aritu...agak-2 dalam RM140 sehelai..kalu nak beli xkan sehelai kan..mesti lah 2 helai paling busuk..xkan nak pakai ulang-2 kot sehelai tu sampai lusuh kot..ni dalam perancangan lah..semalam time tonton tv..we all siap discussed lagi apa kata kita p KL dalam sehari ja x yah bermalam kat sana...keluar pagi dari penang then shopping-2 kat KL pastu balik penang balik...nampak cam penat x..tapi kalu nak stay kat KL x mau singgah umah sapa-2 lah..satgi habis plan x jadi pula..duduk hotel senang sikit..tapi my bro cakap x yah nak duduk kat hotel pun..makin hari tengok t-shirt polo ni makin x sabar ni..tengok cara n style ekin dressed-up ngan t-shirt polo ni agak-2 sempoi gak ah..leh dikatakan dah jadi ikon fesyen aku lah..hehe x salah kan..

antara design-2 Ralph Lauren

harap-2 aku leh dapat lah salah satu dari item-2s kat atas ni...by end of month...memang syukur kalu dapat..hehe...peace!!

Lagu Kita by Aizat...

selalu bila ngar lagu ini kat radio x lah rasa sangat apa yang cuba disampaikan..tapi semalam bila tengok AJL...peh rupa-2 nya lagu ini ada maksud tersirat n tersurat dia...arini kat off aku asyik layan lagu ini ja ah...Aizat nyanyi lagu ini untuk gadis yang dia syok zaman sekolah tapi x sempat nak bagitau kat girl tu...

cam kita jugak lah kan..kalu suka kat orang tu sure takut atau malu nak cakap mana tau orang tu lain pula reaction or respond dia pada kita...sometimes mungkin kita x dapat nak terima kenyataan kan...

dah jadi jiwang karat semua lah aku ini...hehe...ni aku ada bubuh lagu ini kat blog....

Sunday, January 18, 2009

Hangout...

pas balik dari umah pakcik..dalam letih-2 tu my sis sms kawan lepak kita orang tanya whether she wanna go out and hangout with us...she reply said ok we meet at 8 pm..we all siap-2 after maghrib then kluar pergi umah member i kat sungai ara fetch her..kecian pula nak suruh dia drive sorang-2 mai kat umah aku...main mission nak p queensbay mall sebab my sis nak beli barang...dah selesai shopping..then gi window shopping sat kat brands outlet tengok ada apa2 yang terbaru x kat kedai tu..ramai gak lah orang..just jalan then rasa dahaga sangat pada mulanya ingat nak p minum kat arena food court sekali tu semua counter dah close lah eemm..yelah dah almost 10.20 pm camtu..gi bookstore sat sebab sis aku nak cari buku diary mawi n ekin...fanatik fun lah katakan mesti kena beli...nasib ada..belik-2 dulu before beli banyak pula buku-2 pasal mawi n ekin..dah puas hati beli...
ni lah cover buku tu...(nak tau more about them beli lah..)

before keluar umah mak aku pesan nanti beli roti gardenia..we all pun masuklah kat jusco ground floor x ada lah pula ..dah habis..then aku cakap kita p 7-e lah leh beli air n roti sekali...tapi before balik..aku teringin nak makan ceremal popcorn...sedapnya..beli bawa balik

dah sampai 7-e..cari roti n beli air...aku duduk kat depan peti sejuk tu punyalah lama..sebab x tau nak minum air apa..last-2 ambil marinda strawberry (sedap)...cari pot nak lepak..hehe drive sampai airport then lepak kat sana sambil makan popcorn, minum serta belik-2 buku mawi n ekin tu...hehe oklah nak layan cam-2 story pasal dia orang ni...dari kecil sampai besar sampai cerita kawin..hehe...lawa-2 pula tu gambar-2 semua...

Majlis Akikah..Nur Nisa Umairah

arini ada kenduri kat umah pakcik n makcik kat sungai dua...kenduri doa selamat serta majlis akikah untuk cucu dia orang..tepat pukul 12.30 camtu aku serta family sampai kat rumah pakcik aku..kebetulan pula umah cousin (mama nisa) aku pun dekat ngan umah pakcik aku..dia orang anak serta mak jadi jiran lah..hehe
ni masa cousin aku kawin_7-Feb-2008...


ni lah Nur Nisa Umairah...dalam pangkuan mama dia (cousin aku Jamrah)


permata hati mama n abah...hari yang ke-45 (asyik tidur ja dari kami sampai kami nak balik)

masa we all sampai kat sana..makcik-2 aku yang lain sibuk memasak kat dapur tu..semalaman dia orang masak ngar depa cakaplah..yang dahsyatnya sampai x tidur tu..amboi semangat nak wat kenduri untuk cucu kesayangan lah tu..makanan semua siap terhidang kat luar umah..ala-2 buffet lah (ceduk sendiri nak tambah berapa kali pun boleh)..antara menu-2 ialah nasi tomato, ayam masak merah (agak-2 pedas tau), sayur campur goreng, dalca, daging lembu masak hitam, kurma daging kambing, serta pecal (timun n nenas campur sekali tu)...

ngar pakcik aku cakap after zohor baru wat kenduri doa selamat...x apa lah sementara tunggu tu layan hindustan movie dulu kat tv2..cerita apa ntah..hero dia salman khan n priyanka chopra...dalam masa tu ramai pula dah sampai..nak melawat orang baru lah katakan..

tepat pukul 2 petang camtu..orang-2 dari surau sampai..this time dia orang baca doa selamat kat umah cousin aku..aka mama n abah nisa...kat dapur still kecoh lagi sebab nasi x cukup..masak lagi siap 2 periuk tu..dah habis bacaan doa..orang-2 surau dijemput makan..

dalam pukul 3 camtu baru kita orang ni makan sebab ramai sangat...cam biasa kalu buffet sytle bapa aku akan duduk siap-2 kat meja..kenalah aku or mak aku ceduk kan untuk dia..x apa lah..makan ramai-2 memang syok...tapi ayam masak merah agak-2 pedas..aku makan sampai nitis air mata tau..(sebab x makan pedas tapi layan jugak lah)..dah habis makan then sembang-2 ngan cousin semua...

bila semua cousin dah berkumpul tu cam-2 kerenah serta cerita n gossip...soalan cepu emas sudah pasti ditanya...apalagi soalannya bila nak kawin n ada pula makcik aku siap cakap kawin lah cepat-2 jangan pula dia dah nak meninggal baru aku nak kawin...cemus betui...aku wat pekak telinga ja lah...

cam biasa kalau ada majlis family aku..minum petang memang satu kewajipan..apalagi menu nya..kuih lapis, karipap (dua-2 kuih ni mak aku wat)..n air teh (pakar nya ialah makcik aku rashidah memang cow kalu dia bancuh)...kuih karipap ni satu kemestian n kewajipan mesti kena ada...sebab semua nya gila karipap sorang-2 tu leh makan sampai 5 ke 6 biji tau...

dah hampir pukul 6 petang...dah agak letih sikit sebab tidur lewat n bangun awal..tolong mak aku wat karipap...bapa aku cakap jom kita balik...salam-2 cium-2 semua balik umah...ada gak gambar aku ambil nanti aku post ah x sempat nak upload dari camera....peace!!

Friday, January 16, 2009

it's friday..


it's friday again....x sabar rasanya nak tunggu bila nak balik kalu ari jumaat...hehe bukannya apa...rasa weekend nak berehat serta relax n lepakking..hehe

bila start ja 1st day in a week..iaitu monday..ramai yang cakap weekend aku x puas rest lah sebab macam-2 benda kena wat...n some of then akan cakap what a blue monday i have...tapi bila mai friday...ramai pula yang cakap x sabar nak habis n balik umah..

cam aku jugak...bila monday ja tunggu bila lah nak friday...n sometimes cam x sabar ja tunggu weekend...ni pun tunggu nak habiskan kerja n cukup time blah...sementara tunggu time cukup layan dulu apa yang patut..

oklah it's time for me to go back home...see ya..peace!!!

have a great weekend..

Wednesday, January 14, 2009

edit gambar..

fuh yesterday memang aku struggle gila lah edit gambar aku ni..hehe yelah sebab baru belajar satu technique yang baru rasanya dari site..hehe sakan aku dok godek-2 site tu at last dapat satu idea gak...hehe
almost to 1.30 am lah aku wat editting tu...ngan bilik yang gelap sebab sis aku dah tidur karang kalu on light sure kena marah..x apa bersuluhkan cahaya dari notebook aku...aku edit lah gambar kadang-2 memang x nampak letter kat keyboard belasah ja..
setelah beberapa trial at last menjadi gak ngan technique yang betul..hehe lega n bangga gak...walaupun kena study dulu kat site kan tapi i got my own style lah nak edit kasi vouge sikit hehe...sebab kegemaran aku kerawang karat x sah kalu x letak satu..dah cam trademark..aku ni still beginner dalam photoshop..minat ngan kerja editting-2 ni...tapi x reti pula nak wat canggih so kena belajar lah perlahan-lahan..pas ni insyaallah jadi pro lah kot kan...

my new design...disiapkan at 1.30am on 13-Jan-09

ni lah antara hasil-2 editting aku yang lain...harap-2 you all sudi tengok n kasi comment baru aku leh sharpen lagi skills aku ni...

aku n che pah masa merdeka millenium endurence (betui lah kot ejaan nya)

ni aku lah zaman agak-2 tembam dulu ceh wah now dah kurus kot...ni masa p melawat kat perikanan bayan lepas..kan ada underwater..

dare to wear it pink dayz...ni antara orang-2 yang mengikut tema..

during ASIMO visit penang...28-Nov-2008..

nanti kalu aku free-2 nanti aku try edit lagi...hehe syok oo