Wednesday, February 11, 2009

Baby Sitter....

ari sabtu lepas...aku jadi baby sitter dari pukul 11 am till 3.30 pm...
baby Darwish ni my mom mengasuh dia...sebab my mom kena attend majlis pertunangan n majlis perkahwinan so aku lah jadi baby sitter dia kejap...my mom mula mengasuh dia after 60 days dia dilahirkan..
masa kecil2 dulu dia mai...memang dah cubby tau..putih gebu sebab mak pak dia handsome n lawa...now dia dah 8 bulan....
dia dah pandai bangun now n nak jalan....wah cepatnya..baru sekejap aku jaga dia...fuh penat tau..sebab dia ni merangkak merata tempat semua benda dia nak bubuh dalam mulut...naik angin gak aku..mana x nya...
orang dukung bak mai tidur kat tilam dia...dia nak p lagi merangkak nak gigit kasut...leh kurus aku cam ni kalu selalu...ni baru baby orang..kalu anak sendiri mau kurus terus aku nanti...tapi syok sebab leh dapat experience jaga baby dari kecil..nanti time aku x lah struggle...
kalu dia x mai sehari rindu gila kat dia...yelah sebab baby kan semua gelagat dia kita nak tengok...tambah2 now dah pandai sembang, berdiri serta nak jalan pegang2....
baby darwish ni kalu suruh tengok tv ternganga..dia..tambah2 iklan tv3 yang lagu tema tu...yelah baby2 kecil ni dia orang suka tengok warna...antaranya warna merah, biru, hijau....

tengok cam tau2 ja kita ambil gambar...tapi awat seriuos sangat ni...sometimes dia memang susah nak senyum..ctrl macho

ni masa nak p tengok baby Nur Nisa Umairah kat Loh Guan Lai...aku n baby Darwish kat belakang nampak x seat belt tu..ngan dia sekali aku ikat...hehe..sebab x ada tempat duduk untuk baby dalam myvi sis aku..masam ja dia tu sebab takut tu...hehe

masa kat time lawat baby Nisa kat hospital, baby Darwish ni siap sembang nagn baby NIsa...dalam bahasa dia orang ah..siap nak pegang Nisa....

dia suka kalu orang nak ambil gambar dia..pandai senyum tunjuk gigi dia 4 batang...




dia ni kalu tengok kita dah bersiap pagi2 nak p keja mesti kena dukung dia n main dulu ngan dia..baru senyap kalu x habis....pandai budak2 kecil nowadays...bila time kita dah balik keja mesti cepat2 tukar baju kalu x dia tengok kita pelik semacam ja...geram betui...rasa nak cubit ja pipi dia tu...


kecil2 pun dah gebu camni..sure besar nanti handsome gila kan.....

2 comments:

Faisal Admar said...

saya dulu macam ni la, bila besar tengok handsome tak? hahahahahahahaha

nooRjan said...

ye k..awak camni dulu..x percaya lah..handsome k?eemm leh lah kot comei skt ja kot...:p