Thursday, February 5, 2009

Award from Haslinda....Terima Kasih


1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda-->Done

2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda-->Haslinda aka em tua

3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya-->alamak habis aku..nak ceritakan semua psl aku....

1- anak sulung kepada pasangan Abdul Jabar n Halimah...n aku ada 2 orang adik (sis n bro) serta cucu sulung perempuan dalam family father aku..aku rapat ngan mom..ngan father selalu argue sebab x sependapat...tapi love both of them valueable aset in my life...without them i'm nothing....

2- 15th July..birthday aku...blood group: AB +ve..born in Taiping, Perak n grown up in Penang....

3--kulit aku hitam manis...x lah lawa sangat pun comei tu mgkn ada kot..(ada k?...)

4-seorang yg simple (something malas sgt nak dress up), happy go lucky, peramah, penyabar (x kot sb aku jenis temper skt...kalu x suka or aku x puas hati sure marah), suka shopping (kalu shopping mesti x ingat dunia smp duit habis..dah habis duit tgh bulan struggle)..soft hearted (leh nangis sendiri kalu x tahan kena marah, gaduh or tengok movie sedih...) & kalu kenal aku tahu lah jenis camna aku ni....

5-antara fav aku...roses (x kisah warna apa janji bunga rose suka sgt ngan bau dia yg leh wat aku rasa so passionate n in love sb cantik)..coklat (bila aku stress or tension layan coklat...tenang jiwa..)..perfume(antara fav from body shop..kalu berkenan bau serta packaging dia sure aku dapatkan satu..harga x kisah lah janji aku puas)..teddy bear (ni memang kegemaran aku sejak kecil smp now..mainan aku smp 1 or 2 kotak n still simpan until now sb nak tunjuk kat anak2 aku), ice-cream(kegemaran aku ni..antara flavour: chocolate, vanilla n strawberry)..music (soft n light....hard rock aku layan time aku bosan or tension)...suka ambil gambar(g mana pun sure camera dalam beg...x kisah lah ambil gmbr apa2 pun...cita2 nk jadi pro photograppher)....suka jalan2...(kalu ada duit insyallah nk p Mekah..pastu nk around the world)

6-suka ngan warna2 pastel....antaranya hijau, biru, light purple, white, black, pink, grey, light yellow..

7- kuat berangan...ni antara hobi aku time aku x wat apa2...

8-my idol Dr M (seorang yg bercita2 tinggi..), Ct Nurhaliza (suka sangat sejak dolo2..sebab suara dia sedap n dia lawa..semua album sure aku beli..so x pernah jumpa lagi...) n my lovely hero sapa lagi kalu bkn Dr SMS (antara yg memberi inspirasi serta memotivasi kan aku...sanggup ambil cuti sebab nk jumpa dia time his book launching at USM..time tu sempat ambil gmbr, sembang serta salam...harap2 dpt jumpa dia lagi) n now dh tambah satu lagi idola aku...Ekin (Mawi)..suka tgk cara dia dress up..tp x semua leh jadi cam dia kan...

9-suka lepak kat umah...homely type lah kiranya...tenang jiwa n x yah nk semak kepala otak ni...tapi aku suka lepak dlm bilik..layan tv+astro...landing2 atas katil serta layan net...leh kata semua activity leh wat dalam bilik kecuali mandi...

10-cepat bosan + boring kalu seseorang tu x sebulu n sekepala ngan aku...aku malas nk layan org yg suka merepek, cakap besar...

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog--> emm..aku x ramai sangat kawan2 kat blog ni...

1-Hanie

2-Haslinda

3-Faisal

4-Jue

5-Hidayah

6-Saupix

7-Diana

sapa2 yang pernah wat tagged ni...apa kata wat skali lagi..xmau wat pun x apa....

yang x pernah tu..apa salahnya try wat....peace!!

6 comments:

Faisal Admar said...

wa! sudah tukar layout ye! :D

saupix said...

Insya'Allah kalo ada kelapangan nanti nak p ambik award nih dan masukkan+jawab soalan tu ke dalam blog saye.. hehehe =)

nooRjan said...

faisal syg..ni still layout lama lah..nanti br nk tkr..

nooRjan said...

saupix.thx ah nanti bila u free jawab ah..syok gak crita psl diri sendiri hehe..

Faisal Admar said...

bila nak tukar tu? cerita tolong lah update sket :P

nooRjan said...

nanti lah..nowadays agak malas lah..hehe banyak cerita dlm draf..hehe x sempat nk karang habis...satgi mlm tgk lah kalu rajin i post na..:P