Monday, July 6, 2009

weekend..!!!

so kawan² camna ngan weekend u alls...eemm for me this weekend cam x mencabar minda...activies semua simple n ringan² ja....

sabtu...bangun awal sebab dah janji ngan mak nak teman dia p wat monthly check-up kat pantai...kluar umah pukul 9.30am...1st father x mau ikut..pastu ku pun paksa jom lah ikut skali nak wat apa dok umah sorang² pas p hospital kita p shopping beli brang umah kat giant...lah then father pun ok...dia ikut sampai kat hospital terus p tempat my mom doc place lah..ramai gak..eemm pas check preasure semua doc x mai lagi dia p melawat ward..so we all ada time lagi leh p makan b'fast...dah habis makan semua naik atas terus...duduk lama gaklah...then baru turn me mom...dah tunggu lama kat atas tunggu lagi kat bawah untuk ambik ubat...penantian satu penyeksaan...everything done...yahuu..p giant nasib x ramai orang lega...ambik barang² keperluan n x perlu pun diangkut jugak..yelah me father ikut..sure dia akan add yg bukan² semua...x apalah bukan selalu dia ikut kan...beratur panjang untuk bayar...mak ai..panjang nya barisan..tengok orang beli brang x lah banyak mana pun...tapi awat yg panjang sangat q...eemm..rupanya cashier agak slow tara kura² emm...sampai umah about 2.15pm..then bergilir ku n sis p ambik barang dalam kereta stor banyak sangat...mom panaskan lauk semua..perut rasa lapar..semua orang makan ngan rakus...x ingat langsung..then ada yang dok golek sakan..yelah penat..dok hanyut dari pagi kan..ku x golek sama ah..masuk bilik tengok tv then tv tengok ku...hehehe disebabkan sis cakap phone terjaga terus ku..padahal baru kiok 30 mins...

ahad pula....eemm konon nak bangun awai lah..bangun then tidur balik..hehe menu untuk lunch today nasi lemak..ku yang beria² nak masak..last² mom dah start masak lah..apa yang ku wat cuma goreng telur mata lembu...hehehe..today x ada orang nak ajak p beronggeng mana² dok umah ja..n tahap kebosanan pun melanda..dok ngan mom dok sembang sakan..pasal weeding lah apa lah semua dok merepak ja ku n mom..hehehe pastu mom tanya makan petang nak wat apa² x..ku pun terus puding jagung..lama dah x makan..bab makan laju ja..hehe..then basuh baju, makan, tengok tv dari tengahari sampai lewat senja...pastu malam dah baru layan tenet sat..pastu iron baju n tdq sebab esok keja ma...

tengok x mencabar minda langsung...saturday x apa gak ada gak benda nak wat kan..habis kan time ngan parents..sunday hampesss..boring n bosan...sorry lah no pics tapi wording ja panjang...klu u alls bosan sorry ah...peace..!!

2 comments:

Brian Kinney said...

badminton and bbq party :P

nooRjan said...

brian...amboi blagak ah..sah² weekend begitu pack...eemm..p bbq x ajak org...wat lah u..:p