Monday, July 20, 2009

Bon Odori Festival

after surprise party kat kenny...we all terus heading ke Esplanade...

jalan jam teruk kat area padang kota lama tu...dah tu tutup jalan pula...eemm lagi lah..penang ni bukan nya besar sangat...eemm

pusing punya pusing pening kepala nak cari parking...4 kali pusing baru jumpa....mau muntah hijau...masa sampai tu ngar lah orang dok main gendang jepun ni..bila sampai kat padang..dah habis lah yang tinggai cuma gendang tu ja...tapi music iringan ada..dah rasa cam dok ada dalam sushi king ja...slow ja music ja...

ramai orang gak...pusing sana pusing sini....ada yang berkimono..x kisah kecil besar tua muda women or men..comei ja rasa..dah cam kat negara japan...even ada malay people pun pakai jugak..mayb study kat sana jugak kot kan...

ku memang minat ngan jepun² ni...siap ada kimono lagi time kecik² dolo..me uncle study kat sana dulu so dia beli lah....

ok lah layan gambar...satgi dok sembang panjang bosan pula kan...


main stage...

close up...




ni lah tempat gendang tu...




ni pula gerai² yang juai barangan² dari jepun...semua nya x leh guna cash..kena beli guna coupon..satu booklet RM 20....



belon besar...from japan...left side tu gerai juai beer named Asaki...from japan also..

tengok..comei kan..

girl in kimono...

kimono...anywhere n everywhere...


lagi....

apa lagi ku pun x lepaskan peluang jugak...met with this family from Japan...nak cakap pun depa malu² tunduk ja..dah habis bergambar tu siap cakap "arigato"..means thank you...

ada yang berpicnic..ngan kimono...dah cam cerita shin-chan tu..mak dia kan suka bawa dia p main kat padang sambil picnic...hehehe

peace...!!!!

4 comments:

i_sofia said...

aaalllaaa... last week ka event nih?? sigh.. ingat kan this week, boleh nak pegi.. best nyer dapat makan sushi.. eh, xde gambar gerai pon? ke xde jual2? huhuhu... x tunggu fireworks ka jan??

nooRjan said...

ala keciannya..yea last week event ni...u just miss it..kedai juai sushi semua x ada lah..yg ada juai local food like fried mihon, fried mee..etc...gerai dia biasa² ja...ada satu gerai tu utk sesi photography..pakai kimono lagi tu..tp semuanya kena guna coupon no cash...tu yg malas tu nak beratur panjang lagi...tgk fireworks masa we all lalu kat area tu time nak balik...malam pkl 10 camtu...so nice n banyak warna..bunyi yg kuat so sempat tengok...x apa nanti klu ada events yg menarik kat penang on this month lagi nanti km post kat blog..k so that u won't miss it again..:-)

Faisal Admar said...

i tak pi sebab preparation kamarul kawin :(

nooRjan said...

faisal:ala keciannya:'(..x apa tunggu next year pulak lah...