Monday, April 13, 2009

weekend ku...

weekend ni me x keluar lepak sangat pun...sebabnya geng2 lepak balik KL jumpa parents...duduk rumah lah nampak gaya...
kita mula ngan saturday...morning me mom n me sis keluar kejap ada hal nak settle kat area Sungai Tiram..pada masa yang sama before they leaving...dah siap2 kejut kan me..sebab takut mak adik darwish hantar dia...nasib masa tu mak adik darwish sms me mom cakap x hantar...lega..kalu x jenuh jadi baby sitter lah me..

me asking me mom whether dia orang nak singgah giant x..masa nak balik tu..kalu nak me ikut sama..tapi belum mandi lagi..me suruh me mom n me sis p dulu..pas dah habis urusan dia orang..baru lah mai ambil me kat umah...me pun cepat2 iron t-shirt n tudung (x sah kalu x iron...mesti iron)...mandi manda...then bersiap..cam dijanji me nak ikut dia orang p giant sebab me nak masak weekend ni...wat pasta goreng...(bila roh rajin mai)...so kena beli lah barang2 dia kan...

tepat pukul 12 noon me mom call suruh me turun bawah dia orang dah nak sampai umah...(lift tempat me still blum ok lagi...adoi..memang tension camni tapi nak wat camna..kena turun tangga n naik tangga lah)....masa me nak keluar umah me bro dah bangun..dia pun nak keluar umah..sementara dia mandi..me kemas tempat tidur dia n kemas umah sikit2...n turun...

sampai kat giant...walaupun baru pukul 12.15noon...orang ramai..dia orang pun sibuk beli barang2 nak masak kot..hehe..me mom nak cari rack kasut..untuk kasut2 me bro..(sebab dia suka sepahkan kasut2 dia kat ruang tamu)...dah jumpa satgu rack ni..3 tier..cukuplah..then cari barang2 memasak yang lain..antaranya daging cincang, bawang merah n bawang kuning, bawang putih, cili merah, cili capsicum, tomato, daun ketumbar, kacang panjang, cendawan serta daun sup...ni semua bahan2 yang me nak guna untuk masak yea....me sis pula sibuk lah ngan drummet ayamas, ice cream, coke, 100 plus n cam2...tengok penuh habis satu troli...issshhh...cakap mula2 nak mai beli rack kasut serta beras...tapi dah cam shopping untuk satu bulan dah ni...satgi balik dah lah nak kena naik tangga jenuh lah camni...adoi!!!

dah balik umah...me sakit perut yang teramat sangat (bukan sebab nak p toilet ah...) sapu minyak n tidur sekejap...dalam pukul 5pm camtu baru (ni bukan lagi tidur sekejap)...hehe

bangun..gi dapur tengok apa mak masak...then me pun prepare lah nak masak....potong bawang, carrot, basuh daging..n rebus pasta dulu...about 7.30pm dah siap masak n siap untuk dimakan...


rasa masakan leh lah so so...hehe maklum 1st attempt..hehe

selepas makan....me sis nak kluar ngan geng2 vivi dia...tinggallah me, mom n father kat umah..me bro keluar pagi sampai now still x balik lagi....cam biasa now musim AF...tapi me x tengok sebab nak layan hindi movie kat zee channel (108)....hehe...sambil2 tu main game n lawat blog sat....
saturday me sleep at 4.30am camtu kot..ghairah main game...x jemu..nak hit high score...hehe



today sunday...x ingat pukul 11.50am baru anak dara ni nak bangun selagi me mom x mai kejut..me rasa me tidur sampai pukul berapa ntah...hehe..bangun terus mandi...n panaskan pasta yang balance wat breakfast...

today menu untuk lunch nasi goreng, tomyam n nugget goreng..me mom malas nak masak kalu weekend....me apa lagi sambung mai game...n around 3.30 or 4pm camtu...me cousin call nak mai umah...dia orang lepak kat umah sampai pukul 6.30pm camtu..then baru balik...cepat2 kemas semua...sebab malam ni ada anugerah bintang popular...kena get ready nak tengok sapa nak menang...hehe

the whole day me struggle ngan YM...ada error or corrupted..nak download new version pun sama...last tutup lappy n tengok tv kat luar....iron baju uniform nak pakai on Monday...dah pukul 12am pun x tidur lagi...tengok series Brother n Sisters kat channel 711..then baru basuh muka, gosok gigi n tidur....

tu ja weekend activity...yang agak2 bosan n boring....walaupun dok kat umah..still leh rasa x cukup rest...bila lah cuti panjang nak mai ni...x sabar rasa.....lagi 2 more weeks to go untuk cuti panjang....eemmm....peace!!!

2 comments:

Haslinda said...

amboi mermon,dah alang2 rajin masak tu..masak lebih2 skit..sama2 rasa kt opis niii..lapaq la haih..makan ceklat nano2 ni tk kenyang!!!

nooRjan said...

hehehe..insyaallah nanti km masak banyak² tapi cuma takut x sedap ja..hehe..coklat nano² x kenyang..hehe..x apa esok km beli coklat mahai skt hehe...