Thursday, April 9, 2009

jom kita masak-masak

ahaha...bila mood rajin dok mai camni lah jadinya....last thrusday dah beli dah barang2 nak masak spagetti...tapi disebabkan me cousin nak tunang last sunday...nampak gaya x dan lah nak sibuk kat dapur tu..mana x nya..busy with me mom prepared hantaran dia...

rasa cam lama pula x masak...last me wat spagetti...kalu x silap bulan puasa 2007...puh..almost a year...tu bukan apa...bila sikap malas nak masuk dapur...

arini baru sempat n mood memasak me sampai..hehe...masuk dapur prepared barang2 nak masak...dalam pukul 8.30pm dah siap n leh yum yum...orang pertama me kasi try me father lah...dia ni dah cam food tester..hehe kasi green light whether leh try lagi next time or not...nasib dapat pujian..kalu x hampeh....this time me wat sos dia guna prego lah..sebab x sempat nak wat sos sendiri...sedap gak sos prego ni...ala2 masam..kita cuma tambah....serbuk cili, daun oragano, carrot, bawang merah, garam...n keju...serta ayam cincang goreng dulu ngan bawang putih yang ditumbuk halus...baru sempoi sikit bau dia....me mom x makan sebab ada keju...me sis siap cicah sos dia ngan roti putih...sedap tu...mai nak tunjuk gambar dia...hehe

p/s: next time me try wat spagetti tomyam pula ah...

me father dia siap dok camdek...dia cakap asyik dok masak western food ja...bila nya nak masak local dishes..like kari ayam, kari ikan...eemm...tu kena belajar ngan me mom...kalu me nak wat trial..alamak nya lauk tu lingkup lah...orang lain sure makan sakit perut...hehe..bila ada time nak cari resipi kat net tengok whether me leh follow....peace!!!

5 comments:

Haslinda said...

amboi haih mermon ni..roh rajin dah rasuk kot..wahaaha

nooRjan said...

hehehe..tu lah rasa rajin semacam ja...tp best gak nak masak2 ni...nanti weekend ni nak try wat pasta goreng...

i_sofia said...

mummy zhea: rajin2 la hembuih roh rajin kat dia.. kot2 dia bawak mai opis..

jan: letak bawang kuning tu, cincang halus pastu letak mushroom sure lagi best...;)

Haslinda said...

haa..kna pakai bwg kunin tu (bwg holand)..dia tk cepat layu cam bwg besaq kan..lapaq plak dah...diet ni taww

nooRjan said...

bagusnya pakar2 masak kasi tips...pasni try guna bawang holand pula..hehe...insyaallah nanti next attempt sure bawa mai off tp takut x sedap ja....