Tuesday, February 16, 2010

cuti raya cina....update 1

update update pasal cuti raya cina....

saturday n sunday bz ngan attending wedding function ja...tp semua function tu d'siang ari...malam nya lepak kat umah ja lah ku n miss haniko sampai naik bosan x tau nak wat apa...tgk tv pun..rancangan cam x best ja...adoi nak x nak mesti kena lepak kat umah gak sebab x ada sapa2 kan...eeemm....awat lah cuti ni lama sangat nak berlalu ni...dah lah activities pun x banyak nak wat...adoi lah..

then today(monday)....after looking light dishes utk my lil bro...both of us siap2...saja nak jalan2 naik kereta pusing penang...jalan agak sunyi gak...haha traffic pun smooth ja...then time lalu kat area jetty...nampak one big cruise...ala2 star cruise tu named Virgo...besar giler wei...alangkah bestnya klu dapat naik ni...

still in CNY mood kan..anywhere everywhere p...ada saja decoration untuk CNY...n lion dance..finally dapat tengok satu....hehehe...

1st tu jalan2 kat area batu feringgi tapi agak traffic jam pula...eeemmm then patah balik lah...sb perut dah dok ada kat negara hungry...haha ku pun suggest y dun we try mee sotong tu...asyik ngar org dok cerita ja kan...apa kata kt p sana lah..dalam hati b'bisik agar kedai tu buka..klu x mesti kena makan fast food...which not my fav anymore..ahahah sejak diet dh x lalu terus....

sampai kat padang kota...ramai gak orang lepak2 kat sana tu..siap ada trishaw show lagi kot...berbaris panjang ja kat depan building MPPP..

ramai nya orang makan mee sotong ni...nasib dia buka...heheh so we all try lah...:-...tengok ni

ABC + ice cream...paling best sebab kacang merah dia kecik ja..n rasa cam kacang dalam ice cream potong tu..sedap....


n...mee sotong...sedap sangat + sotong yang b'tambun atas mee tu walaupun agak pedas...tp sebab sedap belasah ja...siap beli bungkus untuk my lil bro...hehe

insyaallah pas parents balik dari umrah...kita bawa dia orang p makan mee sotong ni ya...

tomorrow (tuesday)...1 day before start working on wednesday...mesti gak d'isi sepenuhnya..esok update lagi ek kalu dapat p jalan2 kat man2 lah...k...

peace...!!


3 comments:

Faisal Admar said...

hehe selalu da makan ni. try la mee jelutong. sedap dari ni!

dekat dgn shell jelutong.

nooRjan said...

faisal:hahaha ckp org pula..dia pun sama gak ah..k lagi up dari kita ni..hehhe 1st time we all mkn mee sotong ni n ABC...

kat shell jelutong xpress way k?

Faisal Admar said...

kena lalu jelutong jalan lama :)