Tuesday, January 26, 2010

bz month...

permulaan tahun 2010 till now adalah sangat bz....n january rasanya cam sekejap ja kan nak smp the end of month rite...this month is a really damn bz month..every week ja mesti ada benda nak wat...like this week pun sabtu awal pagi kena bangun dah..coz bawa parents p attend kursus umrah kat seberang jaya....

like last saturday...ada wat kenduri doa selamat kecil-2lan kat umah...ramai yang mai (penat betui tp best sb dah lama x ramai org mai mlawat...)..semuanya our relative n org2 surau kat sini...sunday pula..blanja adik2 anak2 yatim perempuan dinner...

cerita pasal...parents nak p umrah..ooohhh gosh cam sekejap ja nak sampai that time...huhuhu adalah sangat sedih tersangat dalam...walaupun ada kalanya ku ni adalah sangat degil n suka fight2 ngan parents...last ku yang selalu tears...huhu...ntah lah cam dah x brapa penyabar pula dah semenjak dua ni...pasal apa pun x tau...hanya ALLAH ja tau perasaan serta apa yang rasa dalam hati ni...bukan ngan sengaja nak fight2 ngan parents cuma sometimes...nak apa kita cakap ja betui...sedih lah pula...:'( as human being i think i'm x good enough...harap2 parents faham lah ngan anak dia yang degil ni kan...

so every single moments with parents before they leaving perform umrah adalah quality time...kena spend as much as can... cam now pun kan setiap kali kat off asyik teringat kat parents...n do miss them so much...n x sabar nak balik umah jumpa dia orang...nanti time dia orang dah gi umrah sure akan miss them lagi teruk apa...rasanya sepanjang hidup ku ni blum belum parents tinggai lama2 wei...pernah skali dia orang gi melaka...time tu ada saja benda we all nak call cakap2...tp nanti rasa nya x leh kot ...sebabnya my father x bawa handphone dia skali...coz nak khusyuk dalam wat amal ibadah kat sana...

cuma doa ku selalu dalam solat agar perjalanan parents ku selamat gi n kembali...n segala amal ibadah diterima olehNYA...n semua doa2 dimakbul kan lah..serta semoga parents sihat walafiat lah hendaknya time kat sana tu nanti..

p/s: kan best kalu dapat ikut skali..awat lah aritu time my father tanya x cakap nak ikut...isssh isssh adalah rasa sangat rugi now..tp x apa lah mungkin belum ada rezeki lagi kot nak p...insyaallah mayb next year kot...

oklah takat ni dulu tis time k..nanti update lagi next time k..ngan cerita yang pelbagai kerenah ku ni....

peace...!!

2 comments:

Faisal Admar said...

wah. baiknya pergi hantar parent. eh sejak bila boleh drive?

nooRjan said...

faisal:mmg baik pun x tau k??:p...soalan cepu emas..memang lah boleh drive kan ada lesen..:p cuma ketakutan tu selalu ada..so tumpang org ja selalu...ni pun ku just temankan parents..yg driver nya of course lil bro or lil sis ja selalu...