Wednesday, March 18, 2009

tagged dari hanie pula...rindu merindui ah

tagged ni dicreate oleh haniko (me sis)...

soalannya: siapa kah orang yang kita paling "miss or rindu" in this world? (at least 5 category [friends, bf, gf, xbf, xgf, mak, bapak, sedara, sepupu, adik beradik, atok, nenek, cucu, cicit] n wit reason)

from the title n question..cam best ja kan.bukan nak cerita pasal orang yang kita miss or rindu kan..selalunya kita pendam dalam hati..betui x? cam me, ramai gak orang yang me selalu rindu n miss setiap saat, masa, hari, minggu, bulan n year...wow!!!x sangkanya...sometimes bila teringat kat orang yang kita rindu tu..tanpa kita sedar, mungkin kita akan nangis, senyum, gelak...cam me, selalu kalu rindu kat sapa2, tengok gambar diaorang or call them or sms them.

ok x yah story mory feeling sangat...jom kita jawab tagged dari haniko..antara orang2 yang selalu me miss or rindu:-

>me parent...dia orang ni orang2 yang paling special dalam kehidupan me..miss them selalu setiap saat, minutes, jam..24 hours lah...me rapat ngan mom..selalu share story mory..ngan me father pula x rapat sangat selalu x sependapat tapi kalu sehari x ngar suara dia orang x sah rasanya...

>me atuk n nenek...dia orang x ada kat dunia ni tapi me still miss them alot..me agak2 rapat gak ngan arwah atuk..sebab me cucu kesayangan dia..hehe dia selalu kasi duit tau masa me belajar kat college..ngan nenek x sangat..sebab nenek agak2 garang...kalu ada yang x betui sure kena cubit kat paha punya..hehe siap candek tau kalu kita x reti wat keja2 umah...arwah nenek meninggal time me form 5..masa tu trial spm kot(almost dah 11 yrs)..arwah atuk pula masuk hospital sebab jatuh kat bilik air time mandi..then dok hospital dalam seminggu n meninggal (kira2 dah 6 yrs)....memang rindu gila kat dia orang tambah2 bila other family members wat2 perangai gila depa cam gaduh..semua tu...

>me school mate...rindu gila kat kawan2 time sekolah rendah n sekolah menengah...yelah dah tinggalkan sekolah almost 11 yrs dah..wow cepatnya time passing by..ramai gak kawan2 dah kawin n ada gak yang dah meninggal sebab accident....kalu leh nak jumpa balik ngan semua kawan2 sek men form 5 efective...me lah ketua tingkatan dia orang..hehe..rindu giler..masa time sekolah agak2 ganas gak lah sebab pernah gaduh ngan budak2 laki satu class..bukan gaduh tumbuk ah..gaduh dari segi pencapaian academic..tengok sapa paling rendah n tinggi...mesti ada ja benda budak2 laki wat dalam kelas tu...antara member yang masih me ingat lah kan...rashid (dia ni pegawai tentera tau..time sek dulu masuk kadet askar x sangka kan jadi askar...n dia pun dah kawin kalu x silap wife dia pegawai kastam kot..), udin (dia ni selalu gaduh n suka sakat me time sekolah tu...tapi dia best tau..setiap kali main scareboard sure tangan akan patah...n selalu simen dibalut kat tangan dia..last ngar dia blajar kat UK..x tau lah betui @ x).., yusrizal, ijam (dia ni me jumpa masa me p kl 2007..dia dah kawin lah ngan awek dia time sekolah gak..depa selalu dating dalam class pagi2 pula tu...)...alamak rasanya nama depa ni yang dok ingat lah yang lain dh lupa lah pula...

>me college mate...agak2 ramai gak college mate..sebabnya me blajar kat 2 college sebab pandai sangat kan..hehe...semua geng2 course pra-dip kolej tecknologi pulau...almost 9 yrs x jumpa kan...yang selalu dok contact pun me best buddy (si faisal)...dia lah satu2 kawan dari kolej ni yang me selalu berbual.....yang lain tu dengar kabar dah kawin..x tahu lah betui atau x...pernah gak discuss ngan faisal nak wat re-union..jumpa tapi x tau lah bila agaknya...kalu jumpa mesti masing2 ngan cerita depa..masa kat kolej ni jugak lah me mula2 libat kan diri dalam teater...hehe tau watak apa..penari ala2 arab..gempak tu..leh k me nari? hehe boleh gak lah...n we won 2nd place..for pak tua teater...si faisal pula jadi tukang ukur jalan...hehe...ajmal jadi tukang jual minyak kot kalu x silap...n this is me 1st make up tau..hehe...geng2 lain yang me miss ialah coursemate me time kat olympia college penang branch...tau x me adalah satu2 malay girl dalam class tu..yang lain ialah india n chinese...bayangkan..tapi apa2 pun depa memang best gila...even lecturer pun sama...teringat time masuk computer lab...makanan n minuman toksah dok cakap lah ada ja benda nak makan dah cam wat party dalam class..hehehe antara lecturer2 nya kebanyakkan nya dari india..time tu mula lah orang nak tiru style lecturer cakap...ada sorang lecturer ni nama dia Mr Balaji..bila dia cakap ja we all gelak n siap perli sebabnya x faham dia cakap walaupun in english tau..pernah me ejek dia Sirr(guna voice yang agak pekat)..can u help to xplain again...tapi best gila lah time tu...

>me x bf...x tahu lah whether dia ni leh consider bf atau x...hehe sebabnya dia ni jenis yang x pernah nak commit apa2 pun...asyik wat kita sakit hati ja ngan dia..me pernah nangis sebab dia tau...masa kawan baik ngan dia...cerita2 semua mesti kongsi sama2 same goes to him...pernah sekali tu dia call pukul 3 am time kita dah tidur nenyak semata2 nak ngar suara kita...apa lah...kawan ngan dia almost 4 yrs tapi x ada penghujung nya sebabnya dia asyik nak jaga hati parents dia...n sanggup wat kita merana..siap leh cakap apa tau..dia x pernah janji apa2 kat me..me yang dok harap kat dia..time tu kalu kat depan mata sahih kena penampar dah kot tu..tapi me akan miss or teringat kat dia bila2...dia dah kawin ngan pilihan parents dia last year...tapi dia akan ym me tanya kabar...n tanya cam2 lah..

>me lepak mate...sapa agak2nya lepak mate ah..hehe sapa lagi kalu bukan che pah, haniko n angah comei...hehe rindu oo kat depa selalu tambah2 bila x jumpa satu or dua weeks..depa memang best tau...syok nak bawa p mana2...so far dah pernah sampai umah parents dia orang...memang sempoi...nanti kita p jalan2 n cuti2 malaysia lagi tau...next plan p mana....hehe...

>me room mate...ni semua mate2 time me kat kolej teknologi pula..time tu me dok hostel sebabnya parents suruh..heheh anak yang baik kan so ikut ja ah apa depa kata....ni 1st time n 1st experience tau dok hostel..hehe best..dalam satu bilik ada 6 orang...n we all ja budak2 pra-dip yang dok kat hostel yang lain ulang alik dari umah dia orang...akak2 n abg2 yang dok kat hostel tu semua budak2 matrix usm...memang best n gempak dia orang tu...macam2 benda we all share sama2..me pun ada gak abg n akak angkat time tu..depa sempoi gila...n depa 2 orang tu couple..hehehe si abg takut nak call umah si akak..sapa yang tolong me lah...hehe...budak2 satu hostel ngan me..we all ada gelaran tau cam along, angah, achik, alang, adik n acu..ikut b'day tau wat gelaran tu..hehe depa memang best n sempoi..tapi sayang nya after course pra-dip me x sambung kat sana n yang lain pun sama...cuma 1 or 2 orang ja kot budak2 hostel me sambung...lost contact terus ngan dia orang...ada contact selalu pun adik..tapi dia dah kawin n me x tahu phone number dia...kecian kan..nampak cam kena wat jejak kasihan lah baru jumpa balik semua orang ni...rindu sangat...sometimes kalu rindu dia orang me tengok gambar ja..masa dok hostel ni pernah tau ponteng2 class semua...siap lecturer mai kat bilik tu..n kena marah sebab ponteng class...lecturer tu siap ugut nak bar we all from ambil exam..gila lah...pernah gak kena tangkap ngan pak guard sebab lambat masuk hostel pas keluar lama...time tu siap cikgu displin mai...siap kena warning...

>me aunty...rindu gila kat aunty sapura..dia aunty yang kecil sekali mom side....just passed away last aug' 08 sebab breast cancer...masa dia b4 kawin kalu time we all balik kampung time raya...ada ja benda yang dia nak we all wat...cam drawing, colouring...etc...dia pernah mai tinggal kat umah b4 dia kawin..time tu adik me kena khatan kot...hehe...dia memang best kalu we all kena marah ngan atuk or nenek or even parents sure dia back up....hehe..time masa dia sakit cancer masa wat kimo terapi semua sure dia mai tinggal umah we all sebab nak p GH dekat lah dari dia nak ulang alik dari umah dia kat serdang kedah tu....pernah puasa sekali selama sebulan ngan we all kat umah...tinggal anak2 dia ngan husband dia kat serdang tu...last year dia sakit teruk gak..sampai kena bakar tempat cancer dia...n time dia nak meninggal tu..me sempat sembang ngan dia 1 week before..dia siap tanya bila me nak kawin..hehe sedih gila lah..time tu mata dia n muka dia nampak cam kena demam kuning or hepithitis B...tu lah last me sembang2 ngan dia..n mom n sis temankan dia mandi..the next week monday camtu..dia dah sakit teruk pas basah hujan kena tempias hujan time kat hospital..siap masuk ICU tau...for the whole weeks we all kat hospital..me mom yang masakkan dia moi..sebab dia x nak moi dari hospital sebab bau...time tu ramai sedara aunty n uncle tumpang tidur kat umah me...n last day came...it's was sunday time tu me, mom n sis went...after asar camtu..time tu masa we all sampai aunty dah nampak sangat2...dah cam nazak..doc siap cakap mungkin dalam malam camtu...leh habis nyawa..gila lah..kita tengok orang yang hidup depan mata tiba2 x ada...tepat pukul 11.30pm...she leaving all of us..time tu semua nangis teresak2...memang sedih tau...sebab anak2 dia kecil lagi..n dia pun muda lagi...sampai now pun me akan ingat n rindu dia selalu..n selalu gak doakan supaya dia d'tempatkan ngan orang2 soleh n solehah n hope we all dapat jumpa dia kat sana...rindu nya...

>me cousin...rindu gila ngan semua cousin2 belah mom n father...bila lah rasanya leh kumpul kan semua sekali..fuh mesti kecoh time tu..harap2 time me kawin..best tu...cousin belah mom..semua nya gempak, otak gila2...n kecoh cam story mory depa....cousin belah father pula ada yang serious, gila2...cam2 lah...pernah lepak ngan cousin2 belah father side main bowling kat bj sampai pukul 1 am...gila lah..pastu p makan..sambung sembang sampai pukul 3 am then baru balik umah...bukan me n sis n bro ja join cousin, me father n uncle pun sama...

wow!!!...ramainya orang2 yang me rindu or miss in me life..rasanya pasni ada lagi ramai kot..yelah pasni ada kawan2 dari Moto nak leave forever n ever...x tahu lah bila rasanya leh jumpa depa ni kan...semua orang yang me pernah kenai ni semuanya me sayang...x kisah lah samada depa ni sayang kita atau x..janji kita ikhlas...

akhirnya me berjaya jawab tagged ni....me x nak list down member2 yang me nak dia orang jawab tagged ni...janji sapa yang rasa dia miss or rindu sapa2 tu..jawab lah...mana tau melalui tu..baru lah kita realize betapa ramai orang yang wujud dalam hidup kita...peace!!!!

2 comments:

Faisal Admar said...

hehe best kan waktu teater dulu. masa pra dip lah paling happening dalam my life too :)

macam-macam ada... sukan pun ada :)

rasa-rasa pelakon paling best ajmal kot?

nooRjan said...

heheh...betui lah..time tu baru nak kenal semua ngan lebih rapat kan..

ajmal?hehehehe..yelah kot dia pun x kekot nak bawa watak dia tu...mmg sempoi lah...kan best kalu leh msk teater lagi..cam dolo2..hhee rindunya gila kat semua bdk2 pra-dip..nanti faisal arrange lah activity apa2 @ renunion leh lah jumpa balik ngan semua depa...alamat rumah depa rasanya leh p minta kat college ict kan..then post card kat depa..x sbr nya...