Monday, June 29, 2009

Jom Sushi yok...koniciwa...!!!

koniciwa!!!...makan dimana makan apa....di Sushi King Q'bay Mall...

last sunday tengoh syok dok upload gambar² kat blog ku ni...miss haniko suggest n ajak ku ke sushi king....ku pun terus ok jom..wat time nak p...yelah dah lama x makan tau...last kalu x silap on 2007..huhu..:'(

pukul 2.50 kluar dari umah...tapi kena balik before 6pm..sebab dah janji ngan parents nak p melawat cousinku yang accident aritu...

we all ke Sushi King kat Q'bay Mall ja..sebab dekat...cam biasa kalu p time weekend parking lot sure penuh n susah nak jumpa...tapi this time x pula..sekali ja we all round jumpa terus bagus camni selalu...

sampai kat Sushi pun x yah beratur...sebab tempat dah ada yang kosong..masuk n duduk ja..kalu orang ramai kena beratur dulu...sempai ada tempat kosong baru leh duduk...

port we all ialah betui² kat tempat orang wat sushi n dekat ngan conveyear (betui k ejaan dia)...sebabnya senang nak grabbed apa yang we all nak...hehe...

layan gambar kat bawah...

miss haniko sibuk jugak nak order...walhal dah ambik dah apa yang dia nak makan....

corn mayo...fav ku...rembat sampai 2 plate tau...hehehe yang color hitam tu sea vick (rumpai laut)...inti dia pula jagung gaul ngan mayonis....tu yang nama dia corn mayo...

ni pula prawn tempura + sea vick + rice.....

we all minum green tea ja...miss haniko (cold green tea) n ku (hot green tea)..sebab green tea free x kena charges pun...even leh top-up brapa kali kita nak pun...i like..serta dia leh sejukkan badan n membantu pembuangan sisa toksik melalui kulit...wah dah cam doc pula dah....

curi² ambik gambar ni...klu depa ni tau mau kena halau ja kot satgi...heheh tengok para chef sibuk dok prepare sushi...all sushi are fresh made ah...

eemm...miss haniko...makan lah apa dok sms ja dia ni...bz memanjang dia ni...

gambar ku mesti wajib kena ada..klu x meriah keadaan hehhe...baru ja rembat corn mayo satu pinggan...

healthy good taste...memang healthy..

miss haniko order benda ni...tengok sushi king pun ada satay ayam tau...heheh sos dia sweet sos..

ni pula isi ketam + sea vick + rice...semua nya ada 6 dalam satu plate...ku rembat 2 ja..sebab dah kenyang...miss haniko habiskan 4 yang balance..

bergaya ngan satay ayam tu...

selesai makan...

kira plate cepat brapa we all makan...on rite side tu..semua plate yang ku rembat almost 6 place...gila lah..patutlah kenyang tahap dinosour...hehe..miss haniko 4 plate ja...+ satay cuma 5 plate ja...
dah habis makan...relax² dulu...perut ke-kenyangan lah...lepak sampai pukul 5pm kot kat Sushi King...then saja jalan² tawaf Q'b sat then baru balik...
p/s:...miss haniko..nanti kita p lagi na before posa...rasa x puas pula lagi...hehee
p/s:...en krani ku syg aka faisal...nanti i p try sakae sushi pula...

4 comments:

Brian Kinney said...

terliur tengok.
sakae lagi banyak pilihan.

nooRjan said...

heheh en brian terliur yea..apa lagi jom kt p lah...sakae tu x pernah try lah...takut x suka pula nanti...hehe

meo188 said...

kirim slm kat miss haniko :p

HANIKO ARIHYOSHI said...

w'salam!!