Tuesday, May 26, 2009

Tag n Award from Haslinda...

sekali lagi me d'tagged oleh MamaZhea aka Haslinda...but this time a bit differenet coz dapat tad sekali ngan award...bangga tu...

TQ MamaZhea coz selalu tag me...hehe appreciate it...!!!


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie:

.off mate aka kawan b'fast n lunch...best ngan dia ni..kepala otak lebih kurang sama gak ngan ku..klu ym or im merepek ja keja km..hehe

.oldest 1 yrs dari ku..kira ku muda lagi lah...kuit kuit

.dah kawin n ada anak baru 1 org...nama husband dia en shukri n anak dia nama zhea

.dia ni jenis yang kuat shopping tau...n sanggup habiskan duit semata2 untuk anak dia...baiknya besar pahala n murah lagi rezeki tu...

.now dia ni mood nak pindah umah...hehe n dok cari site2 yang menarik untuk decorate umah dia tu...x apa nanti kita panggil ja eric leong mai...sure cantik umah tu...

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yang seterusnya: (eeeerr banyak nya nak tau pasal diriku ni..)

.anak sulung untuk pasangan en abdul jabar n pn halimah...ku ada 2 lagi adik (sis n bro)

.suka layan tv (semua movie ku tgk x kisah bahasa apa pun...) sambil lepak dalam bilik ku serta tidur atas katil ku yg masam tu...hehe i like!!!

.kalu weekend ja..mood nak p mana2 mai....x brapa suka sangat dok umah...sb weekend tv x syok lah rancangan dia...kasi ku meluat ja

.nak cakap hobi masa tu..x lah rajin sangat tapi bila roh rajin tu mai...mula lah nak sibuk dalam dapur tu..cam2 nak masak..so far yang pandai masak pun spaghetti, pasta goreng, telur goreng, masak nasi n jerang air..wat kek boleh ja..sebab ku suka makan kek...masakan yang heavy2 tu blum try lagi (antaranya masak gulai or kari..mmg hancus kalu ku masak...)

.bkn moody type...x suka mood2 ni..wat semak otak n nampak tua ja..suka happy happy feet sb nak hidup ni kan sekali ja...so enjoy ja life tp jgnlah sampai lupa habis amal ibadah semua...selagi hidup wajib usaha serta keja keras untuk dpt apa kita nak dlm hidup...ni moody asyik marah orang apa yang dapat...dosa adalah

.paling x suka suruh basuh baju or kemas closet..eemmm i dun like sebab malas nak lipat...tp mesti iron baju even t-shirt walaupun nak kluar kejap..(miss perfect kot)...x suka kerdut2 ni...

.suka berangan2...seperti berada d'awangan...n selalu fikir cam2 ada yang -ve n +ve..n selalu rindu kat ornag2 yg pernah hadir dalam hidup ni...ceh wah...

.suka shopping sb release tense...bila dh shop sampai x ingat duni...tgh bulan kering kontang...time tu wat2 lah kais pagi mkn pagi...siap wat loan ngan mak...hehe

.keja kat Moto...dh 5 thn dah...cepatnya masa berlalu

.passionate about roses (sb cantik n wangi), baby (geram tgk rasa nk cubit ja), chocolate (time tension or nervous selalu ku layan), perfume (so far collection ku dr body shop), ice cream (satu2nya mknan yg ku suka sgt), toys (gemar sgt...x kisah lah teddy or toys biasa2..ku dh kumpul setakat ni 4 boxes kot..)

so tu lah fakta pasal diri ku ni...bkn terhangat d'pasaran tau tp terhangit adalah...hehe

Penerima award seterusnya dan describe ttg mereka:

.julyana :kwnku dari primary skool, secondary skool smp now...x pernah jemu kongsi masalah, tips or crita ngan ku...rindu gila kat dia ni...dok kat kl tu lama sgt..bila ntah nk blk sini

.faisal :kwnku yg selalu ku kacau bila time boring...nama panggilan manja yg ku berikn kat dia...tau apa...hihi kasih..kenai time study kat ict dolo2..

.adriana :kwn serta colleague kat Moto tp dia dh resign lama dh...dia dh kawin n ada baby boy yg sgt comez...

.hidayah :sis kpd faisal...dolo2 time selalu gayut ngan si kasih..hehe selalu smbg ngan dayah...dia ni baik n sempoi orgnya...

.ainul :mama to baby sofea..dulu keja kat Moto tp now kat freescale tp x pernah pun smbg in real life...dh cam cyber frendz pula...hehe

.n pada semua kawan2 yg sudi jenguk kat blog me..jawab lah yea...

2 comments:

Haslinda said...

mermon, tak baik tau ckp terxxxx dipasaran tuu..semua anugerah dariNya..setiap org ada kelebihan dia tersendiri..mcm mermon yg baik tk kira masa!hehe

nooRjan said...

alah..mermon tua...betul apa terxxxx..tapi still bersyukur n redha ngan apa yang ALLAH bagi...hehe..